POWER Talk: Here's one or two things about equality
What sparks one into action when it comes to issues of gender equality?
05/05/2021

The talk is part of the Mediatized Portraits of Women Speaker series. Eftychia Nearchou, Elenitsa Onisiforou and Panagiota Polykarpoy, the three young women behind the organization Thkio Logia, will talk about the prerequisites to taking action on gender equality on 23 June 2021, 18:00 to 19:00 online. All POWER events will be in Greek.

Συνεχίζουμε τα Μιντιακά Πορτραίτα Γυναικών με μια συζήτηση με τις Ευτυχία Νέαρχου, Ελενίτσα  Ονησιφόρου, και Παναγιώτα Πολυκάρπου, την ομάδα πίσω από το Δκύο Λόγια, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου 2021, στις 6 με 7 μ.μ. διαδικτυακά. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται εγγραφή. Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε αυτή τη φόρμα για να εγγραφείτε. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θκυο Λόγια για την ισότητα στην Κύπρο 

Η πρωτοβουλία του Θκυο Λόγια ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου 2020 και είχε ως στόχο να παρέχει, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αξιόπιστες και προσβάσιμες πληροφορίες για θέματα ισότητας.  

Οι τρεις νεαρές γυναίκες που ίδρυσαν τον οργανισμό θα μας αναφερθούν σε όσα τις ώθησαν να ασχοληθούν με θέματα φύλου μετά την αποφοίτησή τους από το πανεπιστήμιο. Θα εξηγήσουν πώς οι ίδιες ξεκίνησαν ένα διάλογο για το φύλο και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να αντισταθεί ή να αμφισβητήσει τα έμφυλα στερεότυπα που επηρεάζουν τις γυναίκες στην Κύπρο.

Βιογραφικά

Η Ευτυχία Νεάρχου είναι απόφοιτη από το Τμήμα Διοίκησης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, και μεταπτυχιακή απόφοιτη Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, επίσης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τώρα εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η Ελενίτσα Ονησιφόρου είναι απόφοιτη από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο University of Leicester στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και Εκπαίδευσης. Η διατριβή της αφορούσε τις διακρίσεις στην εργασία στη Κύπρο καθώς συμμετείχε ως βοηθός ερευνήτρια για το προτζεκτ "Σεξισμός και διαφήμιση στη Κύπρο" στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η Παναγιώτα Πολυκάρπου είναι απόφοιτη από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το 2019 αντιπροσώπευσε την Κύπρο ως “Εuropean Leader” στην Αμερική όπου εκπαιδεύτηκε για θέματα Kοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Τώρα, εργάζεται στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως Program Manager στο έργο Gender-SMART.

Και οι τρεις είναι συν-ιδρύτριες του Be An Ally foundation. 

The Portraits Of Women’s Empowered Representations (POWER) project and it is funded by US Embassy Cyprus.