POWER Talk: "Pause": A woman at a dead-end
How does the female gaze depict a woman webbed in the net of patriarchy?
05/05/2021

The Q&A is part of the Mediatized Portraits of Women Speaker series. Tonia Mishiali, a film and theater director, will talk about what led to her decision to capture the reality of a woman in an oppressive marriage in her debut film "Pause" on 2 June 2021, 18:00 to 19:00 online. All POWER events will be in Greek.

Συνεχίζουμε τα Μιντιακά Πορτραίτα Γυναικών με μια συζήτηση με την Τώνια Μισιαλή, σκηνοθέτης κινηματογράφου και θεάτρου, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου 2021, στις 6 με 7 μ.μ. διαδικτυακά. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται εγγραφή. Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε αυτή τη φόρμα για να εγγραφείτε. 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παύση: μια γυναίκα σε αδιέξοδο

Η Τώνια Μισιαλή μιλάει για την ταινία της ΠΑΥΣΗ, στην οποία προσεγγίζει την πατριαρχική κοινωνία και το διαχρονικό θέμα των παρακμιακών σχέσεων μέσα στον γάμο ιδωμένο ειδικότερα μέσα από το πρίσμα της σύνθετης και συναρπαστικής γυναικείας φύσης απέναντι στα εμπόδια της ζωής και τις άσβηστες επιθυμίες. 

 

Βιογραφικό

Η Τώνια Μισιαλή είναι σκηνοθέτις, σεναριογράφος και παραγωγός από την Κύπρο. Το έργο της εστιάζει σε κοινωνικά θέματα και, κυρίως, σε θέματα που αφορούν τις γυναίκες. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Δικτύου Γυναικών, απόφοιτη του Berlinale Talents και μία από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του Διεθνούς Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος». Έχει, επίσης, διατελέσει αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου. 

 

Οι ταινίες της έχουν διαγωνιστεί σε πάνω από 90 διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, όπως τα FIAFP Κατηγορίας “A” Λοκάρνο, Κάρλοβι Βάρι, Κάιρο, Στοκχόλμη, Σόφια, Τρανσυλβανία, Σύδνεϋ, Παλμ Σπρινγκς, Σηάτλ, Σάντα Μπάρμπαρα, Κλήβελαντ, Κορκ, Σαράγεβο, Θεσσαλονίκη, Λιντς, Encounters, Γλασκώβη και έχουν λάβει βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καθώς και βραβείο καλύτερης ταινίας από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου -FIPRESCI για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο μεγάλου μήκους, με τίτλο ``Παύση``. Οι ταινίες της έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς αγορές όπως Connecting Cottbus, Mannheim Meeting Place, Karlovy Vary Works-in-Progress, Midpoint και Sources2 και έχουν πωληθεί σε Ιαπωνία, Κίνα, ΗΠΑ, Βέλγιο, Ρωσία, Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρο. Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης της δεύτερης και τρίτης ταινίας της με τίτλο “Nala”` και “Moonstruck” αντιστοίχως. Η δεύτερη απέσπασε ειδική μνεία στα βραβεία της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος το 2018 και, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, συμμετείχε στο εργαστήρι ανάπτυξης σεναρίου Sources2. Έχει αναλάβει, επίσης, την παραγωγή μίας ευρωπαϊκής τηλεοπτικής σειράς μέσω της πλατφόρμας Midpoint Feature TV και τριών ταινιών μεγάλου μήκους που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Μία από αυτές συμμετείχε στο εργαστήρι συγγραφής σεναρίου του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου και στο ευρωπαϊκό εργαστήρι EAVE, ενώ η δεύτερη απέσπασε βραβείο καλύτερου σεναρίου στον διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

The Portraits Of Women’s Empowered Representations (POWER) project and it is funded by US Embassy Cyprus.