POWER Workshop: The face of gender: from covers to selfies
How do representation of gender shift from traditional to digital media?
05/05/2021

The workshop is part of the Mediatized Portraits of Women Speaker series. Dr Dimitra Milioni, from the Cyprus University of Technology, will explore the face of gender and how this has changed from traditional to digital media on 19 May 2021, 18:00 to 19:00 online. All POWER events will be in Greek.

Συνεχίζουμε τα Μιντιακά Πορτραίτα Γυναικών με εργαστήριο που θα προσφέρει η Δρ Δήμητρα Μιλιώνη, από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου 2021, στις 6 με 7 μ.μ. διαδικτυακά. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται εγγραφή. Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε αυτή τη φόρμα για να εγγραφείτε. 

Θα ακολουθήσει ηλεκτρονικό μήνυμα με τον σχετικό σύνδεσμο για το εργαστήριο.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το πρόσωπο του φύλου: από τα εξώφυλλα στις selfies

Αναπαραστάσεις γυναικών στα έντυπα μέσα και στην πολιτιστική βιομηχανία (βλ. Berger "Η Εικόνα και το Βλέμμα") στις σύγχρονες αναπαραστάσεις στα γυναικεία apps (fertility tracking/pregnancy apps) και από εκεί στα selfies.

Βιογραφικό

Η Δήμητρα Λ. Μηλιώνη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στις Σπουδές Μέσων στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Σπούδασε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου απέκτησε τον διδακτορικό της τίτλο μελετώντας τις επιδράσεις του διαδικτύου στη δημοκρατία και στη δημόσια σφαίρα. Η έρευνά της επικεντρώνεται στις επιδράσεις των τεχνολογιών επικοινωνίας στη δημόσια σφαίρα και στην κοινωνία πολιτών (με έμφαση στις υποπρονομιούχες ομάδες), στα εναλλακτικά και συμμετοχικά μέσα, στον ακτιβισμό και τη διαμαρτυρία και πρόσφατα στην κριτική μελέτη των δεδομένων και των αλγόριθμων. Από το 2018 είναι συντονίστρια του ερευνητικού έργου H2020 RePAST (https://www.repast.eu/) που μελετά πώς οι ευρωπαϊκές κοινωνίες αντιμετωπίζουν το ταραχώδες παρελθόν τους μέσα από την ανάλυση των συγκρουσιακών λόγων.

The Portraits Of Women’s Empowered Representations (POWER) project and it is funded by US Embassy Cyprus.